Vill du jobba som snickare?

Vill du jobba som snickare?

Min bästa vän är snickare i Borås och vi har mycket roligt ihop. För ett tag sedan var han och jag på en tatueringsstudio och gjorde varsin tatuering och det ska jag återkomma till i ett senare inlägg, för i det här inlägget hade jag tänkt att jag skulle prata med dig om vad en snickare gör för något. Jag vet det mesta om detta även om jag inte jobbar som snickare själv, för min vän har berättat allt. Vad är en snickare? 

Det är en hantverkare som utför snickeriarbeten och bygger saker av trä. I de flesta fall tillverkar de trähus, möbler som folk använder i sina hem och på kontor. Andra snickare gör också arbete som de säljer för att hjälpa andra företag att bygga saker eller laga trasiga saker i deras företag. Nu vet du vad de gör, men vad tror du att det krävs för att få ett yrkesbevis? Jag ställde den här frågan till min vän och han svarade: Det krävs tid, styrka och kunskap om hur man hanterar verktyg. De flesta snickare börjar vid 17-19 års ålder och de får en utbildning inom lärlingsprogrammen på gymnasiet eller direkt via något företag. För det finns även äldre personer som redan har en annan utbildning men som vill göra någonting nytt, och för dem är det bättre att gå till något företag och fråga om de kan få lära sig jobbet på jobbet. Det finns hur många lediga jobb som helst och då en del jobb kräver att man är uppe på tak, så får man inte vara rädd för höjder. Sedan träffar en snickare många olika slags människor och en del är alltid glada och trevliga medan andra alltid måste klaga på någonting. Så ta det inte personligt om du möter en besvärlig kund. 


Kommentarer är stängda.