Bli snickare

Bli snickare

Hejsan alla läsare och varmt välkomna till bloggen. Tack för alla uppskattande kommentarer som jag fick på bilden på min senaste tatuering! Det kommer fler tatueringar längre fram! Men från det ena till det andra, idag ska jag skriva ett inlägg som kommer att handla om hur det är att jobba som snickare. En vän till mig jobbar som det i Uppsala och jag har alltid varit nyfiken på hur det är. Jag har tagit reda på det. Jag ska börja med att berätta hur en snickare arbetar och sedan gå igenom de olika momenten i ett byggprojekt.

Han arbetar främst med trä, men kan också jobba med metaller och andra byggnadsmaterial. Han börjar ofta sin dag med att gå igenom de olika arbetsuppgifterna som han har för dagen, och sedan planerar han hur han ska gå tillväga. Sedan tar han fram det verktyg och de material som behövs för att genomföra arbetet. Det verkar vara ett varierande arbete för det är alltifrån renoveringar till att bygga nya hus och lägenheter. Han har också sagt att det är ett bra yrke då man kan jobba både inom- och utomhus och på olika platser. Dom arbetar ofta i team med andra hantverkare men det finns också de som jobbar självständigt.

Det första man gör när man ska bygga något är givetvis att rita upp en plan. Detta görs oftast av en arkitekt eller ingenjör, och sedan tar alla berörda hantverkare itu med att bygga detta enligt planen. Det är mycket matematik och precision inblandat i denna del av jobbet, för allt måste stämma exakt så som det är tänkt i planen. När allt är klart ska det sedan målas eller tapetseras, och detta görs ofta av en annan hantverkare, ja en målare för det mesta. Kanske är det här den nya karriären för dig?


Kommentarer är stängda.