Vad gör en målare?

Vad gör en målare?

Hej, det är många som haft frågor och funderingar kring det här med att skaffa en tatuering, så det ska jag återkomma till i ett senare inlägg idag. För jag har skaffat en tatuering och ska prata om studion dit jag gick. Men det är så många saker jag vill ta upp, och först ut idag bland inläggen så ska det handla om målare. Jag är ju målare till yrket och har målat och tapetserat i parti och minut genom åren här i Partille där jag jobbar, och älskar mitt jobb. Vi behöver bli fler i det här yrket och jag tänkte att jag skulle ägna ett par minuter till att skriva ett inlägg för att prata om vad en målare gör. Om ni sedan känner att ni skulle vilja utbilda er så gör det! 

Måleriarbeten det är inte bara att stryka ett lager färg på en vägg och sedan tro att det är allt. Nej, det mesta är ett noggrant underarbete med slipning och spackling, sedan målar man med en grundfärg och efter det ett eller ett par lager färg innan det är klart. Men det är mer än väggar man målar. Det är tak, dörrar, köksinredning, till och med golv. För att inte tala om fasader. Vissa målare är specialiserade på att måla båtar och andra på industrimålning. Målning har blivit mer könsneutralt numera, så tjejer kan också måla utan problem. Det är trevligt!

Hur ser en arbetsdag ut? Fin fråga; tja, det varierar beroende på om man arbetar inomhus eller utomhus, som till exempel husmålning som omfattar fasader och väggar på hus och byggnader men en sak ska man veta att den ena dagen är aldrig lik den andra och man får hela tiden utveckla sig i jobbet och lära sig nya saker eller finslipa det man redan kan.


Kommentarer är stängda.